fredag 24 mars 2017

Motion om gratis wi-fi!


Flera kommuner har nu bifallit motioner om att anordna surfzoner för invånarna. Detta är något vi borde göra i Ljusdal också. Idag är Internet ett grundläggande behov för att kunna arbeta, studera och möta andra människor i alla sociala medier som finns. Gratis wi-fi skapar också en attraktionskraft för besökare som får tillgång till gratis Internet.


Ljusdals kommun arbetar med Köpingsutvecklingsprocessen för att göra centrala Ljusdal till en mer attraktiv plats att vara på, detta skulle vara ett mycket bra komplement till det arbetet. 


Idag har våra skolelever tillgång till wi-fi på skolorna och på biblioteken finns möjlighet att ansluta, om man har ett bibliotekskort och skapar ett konto för access. Detta kan med små medel utvecklas och göra det enklare för våra invånare genom att göra åtkomsten till wi-fit helt fritt. I stationshuset i Järvsö finns det redan fritt wi-fi som Destination Järvsö står för. 


Tänkta platser för detta skulle kunna vara i och vid Förvaltningshuset, Postplan, Centrumhuset, Stationshuset och vid den otroligt välbesökta betong- och lekparken på Östernäs. 


Vi vill därför att Ljusdals kommun utreder möjligheten att skapa surfzoner i Ljusdals köping och på våra bibliotek i kommunen med gratis wi-fi för våra invånare och besökare.

 

Socialdemokraterna i Ljusdal




1 kommentar:

  1. Uppdatera inte så ofta. Det kan ju hända att man inte hänger med i svängarna. :P

    SvaraRadera