måndag 12 oktober 2015

När engagemanget inte räcker till.



Vill du åka längdskidor i Järvsö denna vinter?

Det är väl lika bra att börja med bomben direkt? Vill du åka längdskidor i Harsa till vintern så ser läget just nu väldigt illa ut. Harsagården som bedriver de ca 8 mil skidspår kring Harsasjön har inget avtal med markägarna.
 
Ni kan börja med att läsa skrivelsen! 
 
Ett enat KS ställde sig bakom skrivelsen. Idag berättar kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande att de tänker inte genomföra beslutet. Ordförande för myndighetsnämnden ville annat. Jag ser, igen, ett otroligt tafatt ledarskap som inte bara handskas hur illa som helst kring personalfrågor utan även investeringar i vår kommun. Företaget vill investera i storleksordningen 500 miljoner kronor samt att arbetstillfällen som kan sträcka sig en bra bit över 100 kan skapas, om nu alla ringar på vattnet räknas, när fabriken är i full drift.
 
Vi inom socialdemokraterna värnar företagandet, vi värnar ett gott bemötande från våra anställda och hoppas att vi som kommun kan ge bästa möjliga service. I detta läge kan jag bara beklaga, anledningen till att vi skrev skrivelsen ovan var just att servicen har uteblivit. Ljusdalsposten håller på med en artikel om detta, de har intervjuat mig och de har pratat med kommunalrådet. Förmodligen har de pratat med handläggande ämbetsmän också. Jag ser fram emot artiklarna.
 
 
Min åsikt är, efter att ha läst handlingara till detta ärende, att det finns inga lagliga hinder att bygga vindkraftverk på Bondarvsvallsberget eller Blacksåsberget.

ps. Beslutet i KS blev att ge kommunchefen i uppdrag att genoföra det som står i skrivelsen.


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar